Doyle Bramhall II (US)

lørdag 29. april 2017

Læg i kalender Køb billet
Roots / Folk / Blues
Tidspunkt: Kl. 21.00
Dørene åbnes: Kl. 20.00 Pris: Forsalg 270 kr.
I døren 295 kr.

Den karismatiske venstrehåndede guitarist og sanger Doyle Bramhall II har netop udsendt sit 4. soloalbum "Rich Man". Der er gået ikke mindre end 15 år siden det seneste album "Welcome", men det er ikke fordi den 47årige texaner har ligget på den lade side, tværtimod, så har han turneret som sideman, skrevet sange til og produceret albums for nogle af branchens største navne i mellemtiden!

Eric Clapton, som Doyle har arbejdet med siden han blev indlemmet i produktionen af det Grammy vindende album, "Riding With The King" i 2000, har kaldt ham en af den nyere generations mest begavede guitarister, og Clapton og Doyles samspil live, har da også afstedkommet megen begejstring både blandt fans og anmelderkorps der har givet dem associationer hen i mod og sammenligninger med hedengangne Derek & The Dominos, en anden af Claptons store triumfer..

Udover sine mere end 15 år med Eric Clapton har Doyle Bramhall også været produktiv som sangskriver, guitarist og producer for store navne som Elton John, Roger Waters, T-Bone Burnett, Questlove, Erykah Badu, Tedeschi Trucks band, Greg Allmann, Gary Clark Jr., Meshell Ndegeocello og ikke mindst Sheryl Crow, hvor han både lavede sange, producerede og spillede guitar og sang på albummet "100 miles from Memphis".

Doyle Bramhall II er født i Dallas, Texas, han er søn af den legendariske trommeslager og sangskriver Doyle Bramhall der er mest kendt for sit samarbejde med Stevie Ray Vaughan. Igennem faren opstod venskaber med brødrene Stevie og Jimmie Vaughan, som også inspirerede ham som guitarist, og i en alder af 18 år blev han hidkaldt af netop Jimmie Vaughan til at spille i det legendariske The Fabulous Thunderbirds. I starten af 90'erne lavede han sammen med Charlie Sexton bandet Arc Angels, der opnåede stor succes i USA, og i 1996 udkom hans første soloalbum "Doyle Bramhall II", i 1999 "Jellycream" og altså "Welcome" i 2001.

Albummet "Rich Man" udkom 30. september på selskabet Concord Records´, og viser nye sider af det store talent. Der eksperimenteres med flere forskellige stilarter på det nye album, og inspirationen fra Mellemøsten og Indien, hvor han har rejst en del i de senere år, høres på flere af skæringerne, men udgangspunktet i hans karriere, den amerikanske bluesmusik, fornægter sig ikke på albummet, hvor bl.a. Norah Jones synger duet med Doyle Bramhall II på nummeret "New Faith".