Joshua James (US)

onsdag 22. november 2017

Læg i kalender Køb billet
Roots / Folk / Blues
Tidspunkt: Kl. 20.00
Dørene åbnes: Kl. 19:30 Sted: Lille sal Pris: Forsalg 160 kr.
I døren 185 kr.

Den amerikanske sangskriver Joshua James er siden debuten i 2007 af mange medier og musikfolk blevet kaldt den næste store stjerne på americana/ folk scenen i USA.  Det er ikke sket og det er der en grund til, da han siden starten har haft et højt næret ønske om at køre sin karriere uden indblanding fra multinationale pladeselskaber og begærlige managements.

Det selv financerede debutalbummet ”The Sun Is Always Brighter” fra 2007 solgte i mere end 30.000 eksemplarer og røg direkte ind som nr. 1. på Itunes Folk album liste. Dette vakte naturligvis stor interesse hos flere amerikanske pladeselskaber, og bl.a. Atlantic og Capital Records var lige ved at få fingrene i den talentfulde Indie Folk sangskriver, der dog takkede nej til de attraktive tilbud, da lysten til at forblive ’selvstændig’ ikke var blevet mindre efter debut oplevelsen!

Det succesfulde debutalbum gav Joshua James mulighed for at turnere uafbrudt i de næste to år, men samtidig fik han og bandet også tid til at få produceret album nummer to. ”Build Me This”, et album som udkom i 2009 på hans eget selskab Northplatte Records, og fik en helt fantastisk modtagelse og stjerneanmeldelser i hjemlandet og albummet toppede i 2009, Itunes ”Best Of 2009” liste, og gav ham efterfølgende en stribe af attraktive support jobs med bl.a. John Mayer, David Grey og Third Eye Blind.

Det er blevet til yderligere tre album udgivelser, ” From The Top Of Williamette Mountain”(2012) – ”Well, Then I’ll Go To Hell”(2013) og efter at have koncentreret sig om at være hjemmegående far i tre år, udkom det seneste ”My Spirit Sister” i februar i år.

Joshua James er oprindeligt fra Lincoln, Nebraska, men har i de sidste 15 år boet i American Fork, Utah, og har her omgivet sig med et kollektiv af musikere og artister som har udviklet deres helt egen variant af American Music, Americana, folkpop eller ’Kosmisk Country’ som de ynder at kalde deres musik. Joshua James tekstunivers afspejler meget af hans opvækst, hvor melankoli, længsel og familietragedie fyldte meget, og teksterne går ofte hånd i hånd med det intimiderende og meget følsomme………!