Bagom programmet med Sebastian Wolff: “Netop det band har leveret soundtracket til en stor del af min ungdom”

April byder på en masse spændende arrangementer på Tobakken, fra de store folkefester til de mindre vækstlags koncerter. Det er, ifølge Tobakkens musikbooker Sebastian Wolff, en god blanding af musikalske oplevelser der illustrerer den alsidighed, som præger den danske musikscene anno 2022. Vi har talt med ham om aprilprogrammet, hans egne tanker om musikken, og dertil røber han en enkelt koncert, han personligt glæder sig særligt meget til.

Sebastian Wolff har stået både på- og foran Tobakkens forskellige scener utallige gange. Som dedikeret koncertgænger ved han alt om store musikalske oplevelser, som musiker forstår han, hvor meget publikum betyder for artisten, og som musikbooker kender han Tobakkens program bedre end nogen anden. Derfor har vi stillet ham et par spørgsmål om april programmet, så du kan få et kig i maskinrummet på Tobakken.

Der er endelig gang i kulturen igen ovenpå en lang og tom periode under pandemien. Hvordan har du mærket genåbningen som musikbooker?

“Det er dejligt endelig at se koncerter igen, under forhold som vi husker dem inden pandemien. Det er rigtig dejligt at se folk med en fadøl i hånden, hvor alle hygger sig og bevæger sig frit rundt uden restriktioner.”

Mærker du stadig angsten for, at Tobakken bliver nødt til at lukke ned igen?

“Jeg holder nok stadigvæk vejret lidt. Jeg er spændt på, at se festivalsæsonen også vende tilbage. Vi har endnu ikke set folk på en mark foran de helt store scener rundt omkring i landet. Når jeg ser det, så kan jeg virkelig konkludere, at alt er tilbage ved det gamle. Lige nu er det stadig nyt for mig, og corona er stadig til stede. Men vi mærker det mest, når det rammer musikerne. Men jeg kan se den almindelige hverdag i horisonten.”

Mærker du en nervøsitet hos publikum?

“Nej, det synes jeg ikke. Alle de mennesker jeg har mødt og set til koncerter på Tobakken har været rigtig glade. Og det gør mig utrolig glad.”

Hvad kendetegner foråret på Tobakken?

“Foråret byder på lidt af hvert. Der er både noget stort, noget der er smalt og småt, der er jazz, rock, folk og pop. Der er både lagt op til de helt store folkefester og de små intime koncerter.”

Hvad sker der specifikt i april?

“April måned er faktisk et meget godt billede på den alsidighed som præger hele foråret. Vi kan præsentere de mere nostalgiske koncerter med blandt andre Smokie og Psyched Up Janis, og så er der en hyldestkoncert til Kim Larsen. Men vi præsenterer også en masse unge navne som Fyr & Flamme, Hjalmer, Jacob Dinesen og Mathilde Falch. Blandt de unge er der også en stor spændevidde. Eksempelvis er Jacob Dinesen ung, men han er virkelig et etableret navn med mange plader i rygsækken. Han har et godt tag i publikum, så han fylder vores store sal. Men så har vi også nye,  spændende projekter som The Mukherjee Development. De leder tankerne hen på Bob Dylan og andre af de store americana- og folk kunstnere. I popafdelingen kan vi præsentere Troels Gustavsen, som har en del erfaring på grund af hans fortid som NOAH, og han er virkelig ved at etablere sig på den danske popscene. Og blandt de helt nye er et band som Patina, der er fuld af energi. De vil gerne erobre verden, og det er superfedt at se.”

Du spiller selv på Tobakken i april som support til Jacob Dinesen – hvad kan vi forvente til koncerten?

“Når jeg er ude alene, så vil jeg rigtig gerne invitere folk med om bag mit skrivebord, når jeg skriver musik. Det betyder blandt andet, at folk kan høre velkendte Kellermensch sange som de lød, da de blev født. Derudover hiver jeg også et par sange op af skrivebordsskuffen, som Kellermensch ikke bruger. Sådan en sang har jeg faktisk engang sendt til Jacob Dinesen i håbet om, at han ville spille den. Han brugte den ikke, men vi har sidenhen samarbejdet.”

Hvilken sang sendte du?

 “Den hedder With or without, en sang jeg kun spiller selv. Det er en af de sange som Kellermensch ikke bruger. Derudover spiller jeg en gang imellem en sang eller to fra mine helte, typisk Neil Young eller Tom Waits. Generelt kan folk forvente et kig gennem nøglehullet til, hvordan det ser ud når jeg skriver sange.”

Kellermensch har snart en ny plade på gaden – kan vi forvente en lille forsmag på den?

“Ja, den mulighed har jeg jo ikke så ofte. Så måske spiller jeg lidt fra Capitulism, det kunne være sjovt.”

Vil du røbe et par koncerter denne måned, du personligt glæder dig til – og hvorfor?

“Jeg glæder mig til rigtig meget i april. Udover Jacob Dinesen, som jeg glæder mig til af åbenlyse grunde, så glæder jeg mig især til Psyched Up Janis d. 8. april. Netop det band har leveret soundtracket til en stor del af min ungdom. Jeg har altid undret mig over, at de aldrig før har spillet på Tobakken. Da jeg fik chancen for at præsentere dem her, så var der ingen tvivl.”