Johan Olsen: “Esbjerg er Danmarks nummer ét metal-hovedstad!”

I mere end 25 år har Magtens Korridorer været bannerfører for den danske rockmusik. De har udgivet to EP’er, otte studiealbums, 3 liveplader og år efter år spillet utallige af koncerter på landets store og små scener. Vi har talt med bandets sanger Johan Olsen om dansk rock anno 2022, om hvordan Magtens Korridorer har udviklet sig, og hvad der gør Esbjerg til en helt særlig koncert by.

Magtens Korridorer har eksisteret siden 1995. I den tid er rockmusik erklæret død utallige af gange, men det ser ikke sådan ud, når man ser på jer. Er rocken død?

“Rockmusik er absolut ikke død. Inden for paraplyen “rock” findes en meget stor mængde genrer, fra shoe gazer til stadion rock, over eksperimentel art-indie og punk. Nogle af dem er store det ene årti, andre det næste, men rock død? Nej, det er den ikke. De højest betalte rettighedshandler er afsluttet inden for de seneste år siger en del om, at rock bestemt heller ikke er erklæret død af investorerne.”

Hvad kendetegner – i dit perspektiv – dansk rockmusik anno 2022?

“En hel masse eksperimenter på den ene side – og genhør med gamle lyde/genrer. Det er megainteressant at følge med i for tiden. Metal bruger elementer fra mere traditionel rock, rock og electronica blandes ubesværet og uprætentiøst og eksempelvis Joyce besøger Weezer og andre 90’er indie bands med deres egen vision og æstetik.”

Er det anderledes at være rockband i dag, end det var i 90’erne?

“Hmmm, med anderledes, mener du så kulturen omkring at være rockband, musikken, musikbranchen, udstyret eller hvad man har med af andre bands i bagagen? Altså, det er anderledes på den måde, at der er blevet eksperimenteret virkelig meget i mellemtiden, så man har mere legetøj i sandkassen, når man skal komponere, indspille og producere. Sådan føles det for mig, i hvert fald.”

Hvordan har Magtens Korridorer som band ændret sig gennem årene?

“Vi startede som et punk-band der tog pis på punk “kulturen” og havde en fest med det. Vi udgav så en række plader primært med mørk, melodibaseret rock. Med Club Promise og Nødudgang er vi begyndt at eksperimentere ret meget med det elektroniske og med andre måder at opbygge sange på. Når det er sagt skal jeg sige, at det er svært at analysere sig selv. Det er du og de andre, der lytter til musikken meget bedre til at vurdere.”

Hvordan har jeres lyd ændret sig?

“Klart over i det mere elektroniske, men også, synes jeg, hen mod det mere spillede, organiske og ikke så polerede.”

I har en ny EP på vej, som I beskriver som “et brud” med jeres normale former. Kan du sige lidt mere om, hvordan Ep’en adskiller sig fra jeres tidligere udgivelser?

“Sangene til “Nødudgang” blev til under nedlukningen. Vi tillod os at lege virkelig meget – også under studieindspilningerne med Asger Techau. Sangen Natsværmernætter adskiller sig ikke supermeget fra f.eks. Club Promise universet, men det gør de andre mildest talt. Lorem ipsum (i to mix versioner) er næsten helt elektronisk, rave-agtig. Rasmus har et stadigt voksende skab fuld af elektroniske kompositioner og skitser, som vi har brugt som udgangspunkt for rigtig meget – også denne her. Sangteksten er konstrueret af lyde snarere end ord. Jeg tror ikke der er nogen, der vil gætte på det er en Magtens Korridorer sang, hvis ikke man ved det. Lamaer er et syreunivers uden B-stykke – med noget så eksotisk som en bariton sax/mezzosopransax solo spillet af Peter Jessen.”

I har spillet i Esbjerg og på Tobakken en del gange efterhånden. Hvad er jeres oplevelse af Esbjerg som koncertby?

“Esbjerg er Danmarks nummer et metal-hovedstad. Den er for metal hvad Seattle var for grunge. Tobakken er et dejligt sted at spille, publikum er i den grad på, så ja, vi ser altid frem til Esbjerg. Det gør jo heller ikke noget at der er en perlerække af hyggelige steder at nyde en fyraftensøl efter koncerten.”

Hvad kan vi forvente til koncerten d. 17. december?

“Magtens Korridorer – bare bedre! Vi har ikke lagt os fast på et sæt, men vi spiller en masse af “dem, man kender” og så et par af dem vi elsker at spille.”

Magtens Korridorer spiller på Tobakken den 17. december.