Silje Holtan

Support: Middlename Missisippi

torsdag 21. september 2017

Læg i kalender Køb billet
Sing and Songwriter
Tidspunkt: Kl. 20.00
Dørene åbnes: Kl. 19.30 Sted: Lille sal Pris: Forsalg 125 kr.
I døren 150 kr.

Med hele 2 P4 hits og 4 funklende Gaffa-stjerner i rygsækken bliver det et glædeligt gensyn, når den lokale dansk/norske Silje Holtan igen træder op på Tobakkens scene efter 1½ års fravær. Silje har det seneste års tid både udsendt det anmelderroste album ”Picture Me”, hittet på P4 med de to singler ”On And On” & ”I’ve Got The World On A String” og varmet op for den legendariske Suzanne Vega, og for nyligt høstede hun hele 4/6 stjerner i Gaffa for sin koncert på Jelling Festival med disse ord:

”Silje Holtan viste sig eksemplarisk som en rock- og popmusiker, der evner at se sine nære fans i øjnene og skabe en fest med de tilstedeværende. Der er mange større bands, der ikke evner samme opgave som den, Holtan løftede ubesværet" Jens Dræby, Gaffa.

Hvis man har hørt radio, læser Jydske Vestkysten eller ser Tv-Syd har man heller ikke kunnet undgå at lægge mærke til Siljes 2 vaskeægte radiohits og ikke mindst den livsbekræftende musikvideo til ”I’ve Got The World On A String”, der er lavet i samarbejde med fans, venner og bekendte som har bidraget med små videoklip af sig selv, hvor de fejrer kærlighed i alle afskygninger. Siljes 1.radiosingle ”On And On” var endda det mest spillede nummer på P4 i hele 14 dage. Silje har i de sidste mange år har slået sine folder på den esbjergensiske musikscene, og bl.a. været på plakaten til både Made In Esbjerg , Esbjerg Festuge, og også været solist til nogle af Tobakkens årlige Tribute-koncerter. Derudover kender vi hende fra orkestre som 80’erne Lever, Kind Of Magic og Hit med 80’erne.  

Silje har for nyligt udsendt en ”do-it-yourself”-musikvideo til sangen ”Where Sand Turns Into Snow”, som er en hyldest til Vestkysten og bl.a. er optaget på stranden ved Hjerting og De Hvide Mænd. Videoen var et kick-off til den bandtour som netop nu er i fuld gang, hvor bandet besøger en række spillesteder over hele Danmark. Truppen består af et stærkt hold af musikere, der udover nogle velkendte lokale ansigter også byder på nye legekammerater, der bl.a. har spillet med kunstnere som Pernille Rosendahl, Tue West, Hush, Mathilde Falch og Søs Fenger. Touren bringer dem i slutningen af maj også forbi en af Danmarks største festivaler, nemlig Jelling Festival, og i september vender de så snuden mod vest og spiller på den gamle hjemmebane, nemlig Tobakken i Esbjerg.  

Silje betegner selv sin musik som nordisk pop med et folket twist, hvor ”synthesizers møder banjo” og sangskrivningen er i højsædet. Musikken er også krydret med “Organisk Programmering”, og flere skæve instrumenter og korflader, der smager lidt af 80’erne og henleder tankerne på kunstnere som Kate Bush, Peter Gabriel og Annie Lennox. På scenen er Silje en stærk fortæller, og hun formår på en charmerende måde at invitere publikum sikkert indenfor i et nyt musikalsk univers af elegante og filmiske popsange.

Line-up:                                                                                           
Silje Holtan: vokal, guitar, klaver
Kennet Lauridsen: guitar, kor
Mads Jørgensen: pedalsteel, banjo, guitar, kor
Steffen Hansen: keyboards
Rune Buhr: bas, kor
Adam Winberg: trommer