Chris Cornell Tribute Koncert

lørdag 11. november 2017

Læg i kalender Køb billet
Rock / Pop
Tidspunkt: Kl. 21.00
Dørene åbnes: Kl. 20.00 Pris: Forsalg 160 kr.
I døren 185 kr.

Den 17. maj i år mistede verden en af de helt store stemmer, da den kun 52-årige Chris Cornell gik bort. Lige som en anden af de helt store stemmer, der var med til at definere Grunge-genren i 90’erne, valgte Chris Cornell nemlig at tage sit eget liv, som Kurt Cobain fra Nirvana også gjorde det 23 år tidligere. Dermed blev endnu et kapitel i Grunge- såvel som musikhistorien lukket og efterlod en masse fans dybt rystede. Cornell var kommet langt på sin musikalske rejse, og selvom han – sammen med resten af bandmedlemmerne i Soundgarden genoplivede bandet i 2012 og udgav pladen ”King Animal”, så havde han på daværende tidspunkt allerede en karriere bag sig, der talte både tre plader med bandet Audioslave - som han dannede med 3 af medlemmerne fra Rage Against The Machine - en håndfuld solo-plader og så den legendariske plade ”Temple Of The Dog” med bandet af samme navn i tilbage i 1991. Det var dog Soundgarden, som Cornell startede og sluttede sin musikalske karriere i, og netop det band han turnerede med, da det hele sluttede brat den aften efter en koncert i Detroit, hvor Cornell begik selvmord på et hotelværelse. Soundgarden udgav hele 8 plader, hvoraf den første udkom allerede i 1988, og netop her trådte Chris sine barnesko og var med til det kommercielle gennembrud i 1994 med pladen Superunknown, der bl.a. talte hittet ” Balck Hole Sun” og høstede adskillige Grammy Awards.

Chris Cornell var udstyret med en gudsbenådet stemme, der spændte meget vidt rent registermæssigt. Han havde en dybde og en indlevelse i sin sang som kun få havde, men havde samtidig en power og rå energi i sin stemme, der kunne blæse alle omkuld, og holde stand mod den massive guitarmur i Audioslave. Chris var samtidig en sangskriver, der altid udfordrede feltet, og tog helt sine egne veje rent melodisk, hvilket også lod sig høre på de fem plader han udgav i sit eget navn.

Til denne hyldestkoncert vil der blive spillet numre fra hele hans karriere, og vanen tro vil der være et større line-up af lokale musikere med tilknytning til den esbjergensiske musikscene, under ledelse af guitaristen Kennet Lauridsen, der giver deres bud på Chris Cornells musik.