EKKO & the Syrian Roots

Formiddagskoncert (en del af Kulturens Døgn)

lørdag 14. oktober 2017

Læg i kalender
Tidspunkt: Kl. 10.30
Dørene åbnes: Kl. 10.00 Sted: TobaksCaféen

EKKO & the Syrian Roots er et tværkulturelt musikprojekt, der forener det syriske med det nordiske. 

EKKO står for Esbjerg Kommunes Kreative Orkester, og er et projektband. De har sammen med den syriske musiker Bakri Hemmami fortolket og arrangeret på syriske folkemelodier og sufier (arabiske religiøse sange) samt danske viser og salmer. EKKO & the Syrian Roots væver dermed syriske / arabiske folkemelodier og nordiske viser sammen i et smukt kulturmøde.

Projektet startede i foråret 2017 med det formål at forene den nye tilstrømmende kultur med den danske. At formidle den nye kultur til et dansk publikum, og skabe en platform for vores nytilkomne medborgere fra de arabiske land, hvor de vil have mulighed for at høre arabisk musik i en ny nordisk fortolkning. 

Til projektet fandt EKKO efter lang tids søgen den helt rigtige til projektet. Nemlig Bakri Hemmami, som er en fantastisk sanger, der også spiller daf og dabuka - 2 forskelllige slags håndtrommer. Bakri besidder stor musikalitet og er allerede efter sine 3 år i Danmark meget anerkendt og etableret på den danske musikscene. 

I dag består EKKO af; Mads M. Jacobsen (trommesæt og percussion), Martin Lau (guitar), Niklas Emborg Gjersøe (el – og kontrabas) og Thilde Fjord Madsen (sang og harmonika)


Der vil være mulighed for at købe et rundstykke med ost eller pålæg