Bersærk

Bersærk

Support: Ondt Blod(NOR)

Onsdag 9. maj 2018

Læg i kalender Køb billet
Hard Rock / Metal
Tidspunkt: Kl. 21.00
Dørene åbnes: Kl. 20.00 Sted: Multisal Pris: Forsalg 120 kr.
I døren 145 kr.

- ”Årets Metalnavn 2016” ved Bands of Tomorrows prisfest den 1. april 2017.

"... hvor kan man skrive under på, at de er et af Danmarks fedeste livebands?" spurgte anmelderen fra heavymetal.dk efter en Bersærk-koncert i efteråret 2016. Han beskrev endvidere bandet som "sindssygt tight" og "hele tiden i øjenhøjde med publikum."
Netop koncerterne er en grundlæggende del af Bersærks DNA, og det er ikke uden grund, at bandet blev nomineret til High Voltage Rock Awards-prisen som ”Årets Danske Liveband” i april 2017. I 2016 var Bersærk nomineret ved samme arrangement, dengang i kategorien ”Årets Danske Rockudgivelse”.
Århusianske Bersærk blev dannet i 2012, og med udgivelsen af debutalbummet MULM i efteråret 2015 sparkede bandet for alvor dørene ind til den danske undergrundsscene med sin unikke, dansksprogede doom-rock/heavy-rock.
Siden da har kvartetten - med karismatiske Casper Popp i front - imponeret med intense liveoptrædener i norden, inklusiv medrivende koncerter på de store festivaler Copenhell og Roskilde Festival i 2016.
Copenhell gæster de atter i 2018, ligesom andre store events også er i støbeskeen.
Bersærk er et yndet supportband for store såvel danske som udenlandske navne. Blandt andet har de åbnet for Red Fang og EyeHateGod, og mægtige Monster Magnet.
I 2017 medvirkede de i et projekt, lavet af Chainsaw Cherry Productions, hvilket endte ud i en mini-dokumentarfilm om blandt andet tilblivelsen af singlen ”Fimbuls Børn”.
I efteråret 2017 er tiden gået med, ind i mellem indspilningen af deres andet album, at spille for fulde huse landet rundt. Dette bragte dem blandt andet en tur på søen, hvor de på Copenhell Metal Cruise satte båden i brand, og leverede, hvad både anmeldere og gæster, beskrev som turens bedste koncert.
Ud over MULM har Bersærk EP'en TRÆLDOM (2013) i sin diskografi. Både EP'en og det fulde album har høstet mange roser hos anmelderne. Udgivelsen af deres andet fuldlænge-album, bliver startskuddet til Bersærks Releasetour 2018, som brin ger dem forbi Tobakken.

Det er ikke hver dag, at man støder på et hardcore-band, for hvem den samiske baggrund er så central som hos ONDT BLOD fra Nord-Norge. Bandet spiller en melodisk og pågående moderne hardcore, som i sit værdigrundlag og lyriske tematikker tager udgangspunkt i det samiske folkeliv, naturen og ikke mindst den konflikt, som samerne har haft med den norske stat. Forsanger Aslak Heika Hætta Bjørn er således en skarp og velformuleret kritiker af den moderne norske stats behandling af det samiske folk. ONDT BLOD udsendte i marts 2018 deres roste andet album ‘Natur’ via det norske pladeselskab Fysisk Format. Nu tager det markante orkester tager nu på en mindre Danmarks-turné med de danske stonerrockere BERSÆRK, som ligeledes er kendt for at tematisere deres nordiske ophav, omend i en hedensk kontekst. ONDT BLOD har allerede markeret sig grundigt i hjemlandet, hvor de blev nomineret til en Spellemann i 2016 som ‘Årets Nykommer’ for deres debutalbum ‘Finmark’, og de er ligeledes blevet spillet flittigt på norsk radio. Anmeldere verden over har da også rost bandet og det nye album ‘Natur’, om hvilket det danske musikmedie GFR skrev, at “Ondt Blod har med Natur begået en fin punkplade, som er stærk i variationen”. Udover de danske shows og en omfattende norsk turne, supporter ONDT BLOD puklegenderne Helmet og Therapy? på deres forestående tyske datoer, ligesom bandet skal optræde på dette års Wacken Festival

 

ONDT BLOD har allerede markeret sig grundigt i hjemlandet, hvor de blev nomineret til en Spellemann i 2016 som ‘Årets Nykommer’ for deres debutalbum ‘Finmark’, og de er ligeledes blevet spillet flittigt på norsk radio. Anmeldere verden over har da også rost bandet og det nye album ‘Natur’, om hvilket det danske musikmedie GFR skrev, at “Ondt Blod har med Natur begået en fin punkplade, som er stærk i variationen”. Udover de danske shows og en omfattende norsk turne, supporter ONDT BLOD puklegenderne Helmet og Therapy? på deres forestående tyske datoer, ligesom bandet skal optræde på dette års Wacken Festival.