The Franklin Electric (CAN)

The Franklin Electric (CAN)

support: Nina June

Lørdag 26. Oktober 2019

Læg i kalender Køb billet
Roots / Folk / Blues
Tidspunkt: Kl. 21.00
Dørene åbnes: Kl. 20.00 Pris: Forsalg 160 kr.
I døren 185 kr.

The Franklin Electric vender tilbage til Danmark
Det canadiske alt-folk band er en af Canadas mest interessante stemmer lige nu. De er netop nu aktuelle med første singlen ’Made It Up In Your Head’ fra den kommende ep ’In Your Head’ – og til oktober vender de tilbage til Danmark og til Tobakken, hvor de for 3 år siden overraskede alle på Made In Esbjerg
Bandet har lige fra begyndelsen haft et helt særligt forhold til Danmark. På trods af den store geografiske afstand mellem Danmark og Canada, var The Franklin Electrics musik spredt som ringe i vandet på de danske streamning-tjenester og musikblogs, allerede inden de gav deres første koncert i landet. København har endda indtaget en imponerende tredjeplads over byer, hvor bandet blev streamet mest på Spotify – kun overgået af bandets hjemby Montreal og Toronto.
Den kommende ep, der udkommer d. 2. august, er blevet til som små snapshots fra bandets frontmand John Mattes, 1,5 måneders lange ophold på den canadiske vestkyst.

“Each song has a very particular image or memory tied to the whole process of living on the West Coast in Canada for a month-and-a-half. I know what the songs remind me of. I’d go exploring the forests and mountains and went snowboarding in Whistler for the first time, which was mind-blowing. I was getting as much air as possible outside. It was really beautiful. Listening back, I can vividly picture the places where I was again.”

The Franklin Electric blev dannet i 2012 og består i dag af John Mattes, Martin Desrosby, Adam Passalacqua og Ken Pressé. Bandet er blevet sammenlignet med navne som Fleet Foxes og RY X, og har desuden turneret med Mumford and Sons, Edward Sharpe and the Magnetic Zeroes og Ben Howard.
Debutalbummet ‘This is How I Let You Down’ udkom i 2014 på det canadiske label Indica Records (Half Moon Run, Phantogram), der, som bandets store fanskare, faldt pladask for deres modne lyd og vinkel på livets- og kærlighedens strabadser.
I 2017 var de klar med opfølgeren ’Blue Ceilings’. Gaffas Silje Kåfjord skrev om albummet: ”Dette er albummet, du sætter på til en kop kaffe om morgenen eller efter arbejde, når du trænger til at koble af med et glas vin. Sangene egner sig både til dystre og behagelige stunder, og jeg ville absolut gå til en koncert med disse fyre og synke ind i musikken med dæmpet belysning og et par kolde fra kassen.” og kvitterede med fire stjerner.

Tobakken er i gavehumør og vil gerne belønne vore trofaste folk & roots musik kunder! Derfor har I nu muligheden for at få 3 billetter forærende ved køb af billet til én af nedenstående koncerter:

25/10 - Bonnie Bishop(US)
26/10 – THE FRANKLIN ELECTRIC(CAN).
8/11 – MARTIN SEXTON(US)
21/11 – SUGARAY RAYFORD(US)

Brug kampangekoden 4til1 og få del i det gode tilbud!  Vi glæder os til at se jer på Tobakken!