Indisk Kulturaften m/ Lakha Khan

Indisk Kulturaften m/ Lakha Khan

+ Indisk Buffet

Tirsdag 19. November 2019

Læg i kalender Køb billet
Tidspunkt: Kl. 18.30
Dørene åbnes: Kl. 18.00 Sted: TobaksCaféen Pris: Med spisning 275 kr.

VI HAR P.G.A. MANGLENDE TILSLUTNING DESVÆRRE VÆRET NØDSAGET TIL AT AFLYSE ARRANGEMENTET MED LAKHA KHAN. KØBTE BILLETTER REFUNDERES HOS BILLETTEN:DK

INDISK KULTURAFTEN m/ Lakha Khan
+ Indisk Buffet

Tobakken blænder op for en Indisk Kulturaften, hvor publikum får lejlighed til at høre Lakha Khan, den internationale anerkendte sindhi sarangi spiller ( 4 strenget instrument som primært bruges i Punjabi dhadi musik og klassisk Hindustani musik)
Der bliver før koncerten serveret en buffet med indiske specialiteter!
Her lidt om aftenens musikalske gæst:

Den indiske sanger og musiker Lakha Khan er muligvis den vigtigste repræsentant for strengeinstrumentet sindhi sarangi. Han blev født i en landsby i delstaten Rajasthan i en familie af traditionelle musikere fra Manganiyar-samfundet og fik fra en tidlig alder undervisning i denne tradition af sin far og sin onkel. Hans første offentlige optrædener var i slutningen af tresserne under vejledning af den højt respekterede historiker og musiketnolog Komal Kothari. I dag er Khan en af de sidste nulevende manganiyar-musikere, som mestrer dette komplekse instrument og viderefører den århundredgamle tradition for rajasthani folke- og sufi-musik.
Lakha Khan er ikke blot en levende legende på sindhi sarangi’en, men også en virtuos sanger, der mestrer en række af Indiens forskellige sprog og dialekter. Musikalsk bygger han bro mellem folkemusik og klassisk musik, hvorom han selv udtaler: “klassiske musikere forbliver altid i kontrol, mens vi, der er selvlærte, tager friheder. Til tider stemmer vi ikke, men til tider opdager vi noget nyt samtidig.”
Udover utallige koncerter i Rajasthan og resten af Indien har Lakha Khan turneret i både USA, Europa og Japan. Albummet At Home, der udkom i 2012 på Amarrass Records, blev fremragende modtaget af anmelderne og bragte for alvor musikken ud til det internationale publikum. Det britiske musikmagasin Songlines kaldte pladen “a real treasure”, mens Chicago Reader beskrev den som “et fantastisk sæt af feltoptagelser”. Sidenhen har Khan blandt andet turneret to gange fra kyst til kyst i USA og hans seneste udgivelse Live in Nashville er en optagelse fra den første turne i 2013. Denne plade indeholder både populære folkesange, sufi kalaams, kabir bhajans og klassiske ragaer.
Khan turnerer med sin søn Dane Khan, der spiller på den traditionelle indiske håndtromme dholak.

Hvordan bliver du/I placeret i Tobaks Caféen?
Billetter købt under samme navn/tlf. bliver placeret samlet. Ønsker du/I anden placering er der mulighed for at henvende sig til heidi@tobakken.dk
(Henvendelse skal ske mindst 2 dage inden arrangementet)