Elephant Sessions (SCO)

Elephant Sessions (SCO)

Torsdag 19. Marts 2020

Læg i kalender Køb billet
Roots / Folk / Blues
Tidspunkt: Kl. 20.00
Dørene åbnes: Kl. 19.30 Pris: Forsalg 165 kr.
I døren 190 kr.

Elephant Sessions er i den grad i gang med at erobre verden med deres nye og tredje album What Makes You. De har i denne sommer spillet på en lang række store festivaler i hele verden. Deriblandt Tønder Festival og Glastonbury Festival, som er én af verdens største. Den imponerende tourplan, størrelsen af festivaler og mange vundne priser indikerer en stor fremtid.
Elephant Sessions er i konstant bevægelse, og formår at nedbryde grænserne mellem genrer og stilarter. Det gør dem vanskelige at fastholde og beskrive med ord.
Til gengæld er deres udadvendte musik meget nem at holde af.
Elephant Sessions er blevet kaldt alt lige fra ‘indie-folk-fusions pionerer’ til ‘Absolutely superb….’ og ‘…a sensational live band’ til ‘Bandet som mixer traditionel folk, funk, electronica og meget andet til en potent neo-folk-cocktail’.
Elephant Sessions nye album fra maj 2019 – What Makes You — har stadig de traditionelle melodiske instrumenter mandolin og violin i front, som igen og igen skubber til grænserne for,
hvordan bandet skal lyde her og nu på en pulserende bund af bas, trommer og guitar fusioneret med electronics og dance beats.
Ord slipper op, når man forsøger at beskrive musikken på deres nye smukke nyskabende album, men der er ingen tvivl om, at de er ved at skabe en helt ny sound, hvor de forener toner vokset ud af det skotske højland med dybe beats og en melodiøsitet, som danser en i møde. Musikken er instrumental, men man skal ikke mange sekunder ind i dette fine album, før man synger med på det overskudsagtige og ekvilibristisk gennemførte titelnummer.

De har vundet en lang række prestigefyldte priser - heriblandt:
Live Act of the Year ved BBC Scots Trad Music Awards i 2018
Best Group nominering ved BBC Radio 2 Folk Awards i 2018
Album of the Year ved BBC Scots Trad Music Awards i 2017
Best Up and Coming Act ved BBC Alba Trad Music Awards i 2014

Rolling Stone Magazine skriver om Elephant Sessions: ‘The versatility of Elephant Sessions is its strength. Passionate about their culture and their origins, these Scots are using their instruments like weapons to destroy clichés...We love them’.

Elephant Sessions:
Euan Smillie: fiddle
Alasdair Taylor: mandolin
Mark Bruce: guitar
Seth Tinsley: bass and synth
Greg Barry: drums and samples