KH Marie

KH Marie

Support: Faber

Fredag 12. november 2021

Læg i kalender Køb billet
Rock / Pop
Tidspunkt: Kl. 20.00
Dørene åbnes: Kl. 19.30 Sted: TobaksCaféen

UNUMMEREREDE SIDDEPLADSER

KH Marie
Marie Koldkjær Højlund debuterer som soloartist under navnet Kh Marie med singlen 'ind i mørket', forløber for hendes kommende debutalbum 'intet er nok', der udkommer i sensommeren på Escho. Sangene på albummet er et sanseligt studie af kærlighed igennem lyden af dansende elektronisk popmusik. Musikken er skrevet i samarbejde med Klaus Q Hedegaard Nielsen, og teksterne i samarbejde med Morten Søndergaard.

Førstesinglen "ind i mørket" sætter lyd på en euforisk kærlighedserklæring til natten, dens dansende lethed og alle dens skjulte farer. Sangen er soundtracket til køreturen alene på de små landeveje langs heden og gåturen gennem byen sent om natten i slowmotion.

"Det er første gang jeg udgiver noget selv, hvor jeg synger på dansk. Det er som om jeg har genfundet det danske sprog i tiden i Nephew. Det er jo tit dét der er allertættest på, som kan virke allermest sårbart og ærligt, og derfor er det først nu, jeg er nået til et sted hvor jeg tør at stå ved afgrunden og blive der." - Kh Marie

Marie er tidligere kendt fra Marybell Katastrophy og Tiger Tunes. Senest har hun som en del af Nephew skabt albummet "Ring-i-Ring" og spillet på en udsolgt arena-tour med mere end 100.000 besøgende og på de store festivalscener, bl.a. Orange Scene på Roskilde Festival.

Support: FABER

I 2020 blev FABER kald for "... én af bannerførerne for den dystre, elektroniske popmusik i Danmark sammen med navne som KH Marie" på P6 BEAT, og det er lige, hvad FABER er.
Den 24-årige producer og sangsmed Viola Faber er højaktuel med sit debutalbum 'Portrætter'. Her udfordrer hun, hvordan det danske sprog kan præsenteres i uvante rammer. 12 portrætter, som beretter om sorg, kærlighed og sårbarhed fortalt i sangerindens helt eget sprog, helt tæt på.
Tidligere har FABER udgivet debut-EP 'Græder Rigtig Pænt' (2020), hvor især singlen 'Bjerge I Brand' gik sin sejrsgang hos P6 BEAT.
FABER er organisk, men elektronisk. Smadret, men smukt. Genkendeligt, mystisk. Selvsikkert, men ynkeligt.