Svaneborg/Kardyb + I Think You´re Awesome
  • COVID-19 (Coronavirus)

    - TOBAKKEN følger myndighedernes retningslinjer ift. Covid-19. Tjek altid vores gældende retningslinjer før arrangementet. - TOBAKKENs retningslinjer for arrangementer på nuværende tidspunkt: Alle arrangementer er sid-ned på stolerækker og der skal være 1 tom stol mellem hver billetordre. Husk at holde afstand og håndhygiejne. Bliv hjemme hvis du er sløj eller syg. Der er kun forsalg til...

    Læs mere ...

Svaneborg/Kardyb + I Think You´re Awesome

Fredag 25. juni 2021

Læg i kalender Køb billet
Jazz / Funk / Fusion
Tidspunkt: Kl. 20.00
Dørene åbnes: Kl. 19.30 Pris: Forsalg 150 kr.

Kig forbi når Tobakken tager pulsen på moderne, eksperimenterende musik med en aften hvor 2 af tidens toneangivende navne optræder med musik der viser at instrumenter kan mere end du tror!

SVANEBORG / KARDYB
Den danske jazzduo Svaneborg Kardyb er et af dansk jazz nyeste skud på stammen. Efter udgivelsen af duoens debutalbum, "Knob", i foråret 2019 fulgte et hæsblæsende år med massiv opmærksomhed og anmelderroste koncerter i både ind- og udland.
Duoen gjorde sig bemærket ved Danish Music Awards Jazz 2019 ved både at modtage prisen for Årets Nye Talent og Årets Danske Jazzkomponist, for deres "meditative grooves, deres naturlige tilgang til melodi og den udsøgte interaktion imellem dem."
I efteråret 2020 udgav duoen opfølgeren, "Haven", som en hyldest til naturen. De har forsøgt at
indfange stemninger fra naturen ved blandt andet at bruge deres bedsteforældres sønderjyske og
nordjyske stemmer, ligesom de har brugt lyden af et drømmende vindspil i en kolonihave.
Musikken er skabt i de tidligste morgener, over den sorteste kaffe og er minimalistisk med et luftigt,
sfærisk udtryk, hvor elektronisk og akustisk lyd forenes, og hvor fængende melodier møder nordiske
stemninger i et drømmende og groovy univers.
Line up:
Nikolaj Svaneborg: Würlitzer, synthesizer & klaver
Jonas Kardyb: Trommer & percussion

I THINK YOU´RE AWESOME
"The Next Big Thing i dansk jazz!" - Niels Overgaard, Jazznyt
Med deres forfriskende og udogmatiske blanding af jazz, indie, country, afro og pop har I Think You´re Awesome gennem deres mere end ti år lange levetid spillet udsolgte koncerter i hele landet, blevet spillet mere end 1500 gange i radioen og opnået over en halv million streams. De har samarbejdet med bl.a. Aarhus Jazz Orchestra, Taïga String Quartet, Jakob Buchanan, Røgsignal, Christian Vuust og Ole Fessor Lindgren.
I 2020 barsler de med ikke færre end tre udgivelser, der viser bandets legende tilgang til al slags musik. Der er storværket Suite To Be You And Me med den Berlin-baserede Taïga String Quartet, der blander nordiske klange, minimalistisk klassisk musik, jazz og electronica i en stor livsbekræftende smeltedigel. Der er samarbejdet med Signe Bisgaard og Aarhus Jazz Orchestra i genfortolkningen af bandets DMA-nominerede album Kiss Your Darlings, og så er der samarbejdet med sangskriveren Thomas Madsen, der viser gruppens kærlighed til kreativ popmusik blandet med solistiske og improviserede elementer.
Line up:
Jens Mikkel Madsen (bs)
Alex Jønsson (gtr)
Morten Kærup (gtr/banjo)
Lars Fiil (keys)
Frej Lesner (perc/electronics)
Andreas Skamby (drm)