fredag 10. juni 2022, 16:30

Death Coast Festival 2022 – 10.+11. juni

Køb billet ⭢
  • Venue: Tobakken
  • Genre: Metal, Rock
  • Dato: fredag 10. juni 2022
  • Tid: 16:30
  • Dørene åbner: 16:00
  • Pris:Fra 399,-
  • Dørsalg: 424,-
  • Pladser: Ståpladser

Death Coast Festival 2022
2 dages festival – 10.-11. juni 2022


To metalliske mastodonter spiller eksklusive koncerter i Danmark på ny esbjergensisk festival.

Dark Funeral og Vltimas er hovednavnene på Death Coast Festival, hvor danske Maceration gør comeback efter 30 år i dvale.

Death Coast Festival er en tilbagevendende, 2-dages festival, der løber af stablen for første gang den 10. – 11. juni 2022 på Tobakken i Esbjerg, og det ambitiøse program byder på både lokale, nationale – og internationale navne.

Placeringen er ikke tilfældig, for tilbage i 90erne lå hovedstaden for den ekstreme metalmusik i Esbjerg – og det var her, de 3 bagmænd bag Death Coast Festival mødtes for første gang. Michael H. Andersen fra Næstved tog ofte toget til Esbjerg for at se sine favorit death metal bands i Esbjerg, og her mødte han esbjergenserne René Blavnsfeldt og Morten Nissen.

Masser af metallisk erfaring
Siden 90erne har de 3 arrangører haft fingrene godt nede i den metalliske undergrund. Dengang udgav de undergrundsblade, havde undergrundspladeselskaber og distribution. Sidenhen har de fortsat deres virke i musikbranchen på forskellige områder. Fælles for alle 3 er, at de stadig brænder for den ekstreme metal og for udbredelsen af den. Ideen til festivalen er opstået over længere tid – fordi at lige meget hvor man færdes i metalmiljøet, bliver der stadig talt om ”Esbjerg dengang i 90erne, hvor alle de store bands besøgte byen”.

Nu vækker de 3 metallen til live igen i Esbjerg med Death Coast Festival.

”Vores ambition er at bringe Esbjerg tilbage på det ekstreme metal landkort, og vi kan forsikre, at denne festival ikke bliver et engangsforetagende, men i stedet en festival, der år efter år vil præsentere legenderne, de gendannede og de bedste, nye talenter indenfor oldschool metal! Allerede det første år byder på nogle store overraskelser!” fortæller René Blavnsfeldt, som er arrangør og talsmand for festivalen.

Eksklusive koncerter med Vltimas og Dark Funeral
Hovednavnene, de to metalliske mastodonter Vltimas og Dark Funeral, vidner om, at ambitionerne bliver indfriet. Amerikanske Vltimas består af David Vincent (ex-Morbid Angel, ex-Terrorizer, m.fl), Rune ”BLasphemer” Eriksen (ex-Mayhem) og Flo Mournier (Cryptopsy) der udgav albummet ”Something Wicked Marches In” i 2019 og efterfølgende leverede én af de bedste koncerter på Copenhell samme år. Svenske Dark Funeral har eksisteret siden 1993 og har vundet både svensk P3 guld samt Metal Hammer Awards i 2016 for deres album ”Where Shadows Forever Reign” fra samme år. Begge bands spiller eksklusivt på Death Coast Festival og kan dermed ikke opleves live andre steder i Danmark i 2022.

Maceration gør comeback efter 30 års dvale
Danske Maceration har for længst opnået kultstatus med deres album ”A Serenade of Agony” fra 1992. Efter flere koncerter i DK og i udlandet, stoppede bandet, men er nu blevet gendannet med de to originale medlemmer Jakob Schultz og Lars Bangsholt. De spiller deres første koncert i snart 30 år på Death Coast festival. Fra samme tid kommer Denial Of God, der har været aktive siden 1991 og har opnået kultstatus i hele verden black horror metal.

Death Coast Festival gæstes af bands fra USA, Sverige, Slovenien, Holland og naturligvis Danmark, og udover de nævnte bands kan man opleve Cor Vacante, Detest, Helge, Thorium, Chronicle, Toxaemia (SE), Hellsword (SLO), Inquisitor (NL), Bloodphemy (NL), Ensanguinate (SLO) og der vil være Metal talks med centrale personer fra lokalmiljøet fra dengang.

Covid som indirekte årsag til festival
Ideen til festivalen opstod faktisk med Covid som indirekte årsag. Covid gjorde det meget besværligt at rejse på sommerferie i udlandet, og i stedet besluttede Michael at tage sin familie med rundt for at besøge danske byer, og Esbjerg var et af rejsemålene. Naturligvis på grund af Michaels gode oplevelser dengang tilbage i starten af halvfemserne, gennem årerne som optrædende musiker på Tobakken og som pladeselskabsmand, der har arbejdet med Esbjergbands som Kellermensch, The Floor Is Made Of Lava, Chiro og Black Oak County. Gensynet med Esbjerg vækkede de gode minder og ideen om at genskabe Esbjerg som en by for metalmusikken opstod. Kort tid efter kontaktede han René og Morten for at høre, om de var med på ideen.

Bands
Vltimas (US) (eneste koncert i DK i 2022)
Dark Funeral (SE) (Eneste koncert i DK i 2022)
Maceration (DK) (Første koncert i 30 år)
Denial Of God (DK)
Thorium (DK)
Toxaemia (SE)
Hellsword (SLO)
Inquisitor (NL)
Detest (DK)
Bloodphemy (NL)
Ensanguinate (SLO)
Cor Vacante (DK)
Chronicle (DK)
Helge (DK)