onsdag 1. juni 2022, 20:00

HENRIK FREISCHLADER (GER)

Køb billet ⭢
  • Venue: Tobakken
  • Genre: Blues, Funk
  • Dato: onsdag 1. juni 2022
  • Tid: 20:00
  • Dørene åbner: 19:30
  • Forsalg:195,-
  • Dørsalg: 220,-
  • Pladser: Unummerede siddepladser

En af Europas bedste bluesguitarister, tyske Henrik Freischlader kommer efter et par års pause tilbage til Danmark, når han i juni måned spiller fire koncerter herhjemme.

Den 40-årige tysker har fans over hele Europa, og indtil Coronaen så dagens lys for godt to år siden, turnerede han flittigt over det ganske kontinent med sine 16 albums i bagagen. 10 studie albums og seks live albums er det blevet til. På de fleste af disse beskæftiger Freischlader sig primært med sin store kærlighed, bluesmusikken. Hans seneste album “Missing Pieces” fra 2020, er dog ikke et decideret bluesalbum. På “Missing Pieces” bevæger Freischlader sig frit mellem genrer, som jazz, reggae og funk, men hans bluesbaggrund fornægter sig bestemt ikke. Albummet er i flere anmeldelser blevet kaldt et mesterværk og er lavet i samarbejde med netop dét fem – mands band, som han de seneste år har turneret Europa tyndt med. I 2019 besøgte han og bandet blandt andet Danmark.

I disse dage er Henrik Freischlader i studíet og arbejder på et, som hans manager beskriver det, “hardcore blues album”. Albummet ventes at være på trapperne i det tidlige forår. Albummet indspilles med et helt nyt 4 – mands line-up og det med klassisk bluesinstrumentering: guitar, hammondorgel, bas og trommer. Sværere behøver det ikke at være…

Hr. Freischlader har gennem sin karriere delt scene og samarbejdet med blues nobiliteter som B.B. King, Peter Green, Johnny Winter, Joe Bonamassa, danske Mike Andersen og ikke mindst Gary Moore. Gary Moore er tilmed én af de væsentligste årsager til at Freischlader kom i gang med bluesguitaren. Begejstringen for Gary Moore har desuden ført til udgivelsen af tribute – albummet “Blues For Gary” som udkom i 2017, hvor Vic Martin og Pete Rees, to af Gary Moores mest brugte musikere, medvirker. De to musikere sluttede sig oveni købet til Freischladers yderst roste tribute – koncerter i blandt andet Storbritannien.