lørdag 11. februar 2023, 16:00

MAKE IT ESBJERG 2023

Køb billet ⭢
  • Venue: Tobakken
  • Genre: Festival
  • Dato: lørdag 11. februar 2023
  • Tid: 16:00
  • Dørene åbner: 15:00
  • Forsalg:295,-
  • Dørsalg: 325,-,-
  • Pladser: Ståpladser

MAKE IT ESBJERG 2023
Make It Esbjerg er Tobakkens nye 1 dags festival! Den udspringer af Made In Esbjerg, som afholdes i August, men har fokus på at introducere spændene navne fra både den internationale, nationale og lokale scene til Esbjergs borgere. Det vil være nye og spændene navne, samt navne som ikke har optrådt så ofte i Esbjerg.

 

OH LAND
Oh Land skrev og producerede sit debut album ´Fauna´ i 2008. Siden da har Nanna Øland Fabricius udgivet fire albums og en lang række hit singler som White Nights, Sun of a Gun, Renaissance Girls og Speak Out Now – samt turneret rundt i verden flere gange, både som hovednavn og support for bl.a. Katy Perry og Sia. Som sangskriver har hun arbejdet med Pharrell, Sia, John Legend og Tricky. Efter syv år i New York har Nanna igen fået fast base i Danmark, hvor hun bl.a. har medvirket i film, komponeret musik til teatre, symfoniorkestre og haft en hovedrolle i opsætningen af De Syv Dødssynder på Den Kgl. Opera i København.

Oh Land arbejder nu fokuseret på både en ny EP og sit sjette studie album.

 

ICEAGE
Ekspressivt, eksplosivt, støjende og smukt. Iceage er et af Danmarks førende eksportvarer når man taler rock og punk. Med sin særegne stil har Iceage fundet sin plads på den globale musikscene hvor store medier som Pitchfork Media har lovprist bandet. Blandt deres fans tælles Iggy Pop som også har lovprist bandet.
I 2011 udsendte bandet deres skelsættende debutalbum ”New Brigade” og har siden imponeret musiklyttere med yderlige 3 albums, hvoraf den seneste bærer titlen ”Seek Shelter” og viser bandet fra sin hidtil mest sårbare side. Med en udtryksfuld sangskrivning og en imponerende produktion. Bandet har optrådt 1 gang før i Esbjerg til en udsolgt siddende koncert under pandemien.

 

FALLULAH (DUO)Selvom Fallulah er en erfaren stemme på den danske musikscene, formår hun at forblive relevant – både hendes sangskrivning og hendes personlighed. Hun er en stærk stemme i musiklandskabet som, udover at kæmpe for ligestilling i musikbranchen, nu også har taget kampen op mod streaminggiganterne og udgivet sin musik udenom.

Oplev Fallulah i en intim setting hvor hun i duo opsætning viser hvorfor hun er en af landets mest nyskabende og originale stemmer.

 

AFSKY
En af dansk black metals sværvægtere. Ole Luk, som har en fortid som sanger i Solbrud, har cementeret sig som en af dansk Black Metals helt store stemmer med sit nye projekt AFSKY.
Afskys seneste album I Stilhed er, som titlen antyder, en samling meget afdæmpede og smukke sange som i kølvandet på Afsky´s andet album Ofte jeg drømmer mig død, der er en mere hæsblæsende affære, viser hvor imponerende Ole Luk behersker Black Metalens virkemidler.

 

STRAWBERRY SLAUGHTERHOUSE
Strawberry Slaughterhouse var et af 90’ernes store rockbands sammen med Dizzy Mizz Lizzy, Kashmir og Psyked Up Janis. Bandet trak dog mere på den poppede punk fra de storhittende Green Day og The Offspring end Grunge. Den poppede punk blev blandet med hard rock i en catchy cocktail, som blev bandet signatur lyd.
Efter fem år i overhalingsbanen og to album kastede bandet håndklædet i ringen. Flere medlemmer drog ud i verden og spillede med i det internationalt succesfulde band Horrorpops. Nu er bandet samlet igen, og har sågar nyt musik på vej. Og de er klar til at genindtage de Danske scener.

 

NEBULAH
Esbjergensiske Nebulah er et spændene nyt bekendtskab der med et univers af kontrasterende klangfarver og dragende fortællinger spiller drømmende artpop/rock, der lader lytteren blive svøbet ind i og bevæget af atmosfæriske vokaler og excentrisk guitar.
Bandet har skabt sig en særegen lyd med trestemmige kor harmonier, riffbaseret guitarspil og en ekspressiv bund af trommer/bas. Igennem lydmanipulation af vokal og instrumenter med effektpedaler, samt med elementer af improvisation skaber bandet en indlevende og cinematisk helhedsoplevelse.

 

MACERATION
Det er officielt. Pausen for Maceration er forbi, og det danske death metal-band udgiver deres nye album “It Never Ends…” den 25. november med death metal-legenden Dan Swanö – Edge Of Sanity, Bloodbath etc. – på vokal. Dette sker 30 år efter udgivelsen af deres debut og eneste studiealbum indtil videre.

Det danske band spillede en central rolle i den danske death metal-scene og var blandt pionererne inden for stilen i Danmark. Deres album “A Serenade Of Agony”, fra 1992, også med Dan Swanö på vokal og medlemmer fra Invocator, banede vejen for, at en hel generation af danske death metal-bands fulgte efter.

– Vi er tilbage med vores andet album og. Det er perfekt timing her 30 år efter debutalbummet, og selvfølgelig er det meget vigtigt for os, at albummet igen har Dan Swanö på vokal. Det har været en spændende proces at indspille dette album og arbejde sammen med Dan igen. Jeg tror faktisk, det er første gang, Dan growler på et album siden Edge of Sanity-dagene, så det her er meget specielt, siger Jakob Schultz, guitarist, ex Invocator, og en af de originale medlemmer af Maceration.

I år, samtidig med “A Serenade Of Agony”-genudgivelsen, live-albummet “Live Disfigurement” (med gamle liveoptagelser) og bogen “Incombustible Remains” (der fortæller historien om bandets første koncert, som support for DarkThrone), er Maceration gendannet og tilbage. Bandet har allerede spillet festivaller som Metal Magic og Death Coast. Og der har også været tid til skrive og indspille et nyt album. På det nye album, der udkommer til efteråret via Emanzipation, er Dan Swanö (ex-Edge Of Sanity, Bloodbath) tilbage som session lead vokalist, ligesom på debutalbummet, og også som producer. Albummet er mixet og mastered af Dan Swanö i hans eget Unisound studie, hvor han også indspillede vokalen.

– Da jeg fik den første mail om at synge på en ny Maceration plade, havde jeg opgivet at synge sammen, og især growle, men da Maceration var det første sessionjob, jeg nogensinde lavede som vokalist, tilbage i 1991, følte jeg, at jeg var nødt til at være med på dette album, så jeg besluttede at være en del af og både indspille vokal og producere, for at udvise min respekt – ikke kun til bandet for at have valgt mig til at synge på deres første album – men også for endelig at synge på en rigtig HM-2 death metal-udgivelse, siger Dan Swanö om sin rolle som session-vokalist og producer på det kommende album.

– Jeg må sige, at det lyder meget bedre, end jeg nogensinde havde troet var muligt, i betragtning af at jeg virkelig ikke har brugt denne særlige måde at growle på siden midten af 90’erne. Kombineret med de virkelig fantastiske riffs og et trommespil i verdensklasse, blev jeg sendt lige tilbage til den følelse og oplevelse, jeg havde, da jeg indspillede vokalen til Edge of Sanitys “Unorthodox” tilbage i 1991, forklarer Dan Swanö. Maceration live har sangeren Jan Bergmann Jepsen med på vokal (ex. Cor Vacante). Comeback-albummet Maceration udkom over hele verden den 25. november via Emanzipation Productions.

 

FRÄULEIN
Anna, Emil og Jeppe mødte hinanden i Odense for 6 år siden og fandt ud af at de var skabt for hinanden

Den kreative energi i deres nye venskab blev dog først rigtigt forløst på en efterfølgende sommerhustur, der endte med at definere deres fremtid. Her transformeredes deres entrepenante ego´er fra at løbe i hver sin retning som tre vilde heste til at løbe sammen i et spand med producer Ole B Meyer bag tøjlerne. De gik fra misundelse til respekt for hinanden og omdirigerede deres respektive styrker til fælleskabet og i løbet af kort tid skrev de 10 sange. Med grænserne frigjort blev det efterfølgende til 100 sange i løbet af et år.

Bandet bestående af de tre gode venner har vundet konkurrencer, som både Jelling Festival og Tinderbox var afsender på, hvor både jury og publikum gav majoriteten af stemmerne til trioen. Sammen med Ole, der senest har produceret Jung, er trioen i gang med at indspille deres kommende album, og har samtidig fået sat navn på deres udtryk. Med energien og melodien som to vigtige elementer er FRÄULEIN SÅ klar, og de udsendte første single d. 30. september 2022 og debutalbum kommer i 2023.