lørdag 11. december 2021, 20:00

MIKE ANDERSEN

Køb billet ⭢
  • Venue: Tobakken
  • Genre: Blues, Rock
  • Dato: lørdag 11. december 2021
  • Tid: 20:00
  • Dørene åbner: 19:30
  • Pris:220,-
  • Pladser: Unummererede siddepladser

Mike Andersen har en karakteristisk, stærk vokal, en intens guitarstil, og ikke mindst et fantastisk band! Mike Andersen er derfor med god grund ét af Danmarks travleste live-navne.

44-årige Mike Andersen, døbt Mikkel Dybdal Andersen, begyndte at spille guitar da han var 12 år gammel i Rødekro i Sønderjylland.

Allerede som teenager spillede han på barer og spillesteder i forskellige bands og begyndte desuden allerede hér at skrive sange.

Som 16-årig blev Aarhus hans nye hjemby, og byens levende musikliv og jamsessions blev rammen om hans tidlige ungdom. I en alder af blot 22 startede han sit eget Mike Andersen Band, som udgav det anmelderroste debutalbum “My Love For The Blues” i 2002.

Som ung dyrkede Mike Andersen de store amerikanske bluesguitarister og soulsangere intenst. Mike har dog altid haft en erkendelse af, at den musik han er så forelsket i stammer fra en tid længe før han blev født, og fra et sted langt fra Rødekro.

Dén erkendelse, samt en nysgerrighed på andre genrer, og hvad der foregår musikalsk i den tid vi lever i, har betydet at Mike Andersen altid har søgt sin egen stil og lyd.

2010 blev et vendepunkt

Mike Andersens tredje album, ECHOES, blev det danske gennembrud for den 34-årige sanger, sangskriver og guitarist.

ECHOES høstede 5 hjerter i Politiken, blev “Ugens Album” på P4 og modtog tre Danish Music Awards-nomineringer.

Mike vandt senere en Danish Music Award for albummet HOME (Årets Roots Album – 2015)

ECHOES bringer for alvor Mike Andersen på landevejen, og gennem de sidste 25 år har han, både med band og som solo artist, spillet over 1500 koncerter i mere end tyve lande. Heriblandt på mere end tredive internationale festivaler. Ex. Notodden Blues Festival (N), Tønder Festival (DK), Breminale (DE), Blue Balls Festival (CH), The Great British R&B Festival (UK), etc.!

 

Mike Andersen havde desuden æren af at spille “opvarmning” for sin store helt, BB KING, hele tre gange!

Syvende album byder på duet med Duet Joss Stone

Op gennem sine tredivere begynder Mike Andersen at fokusere mere intenst på sin sangskrivning. Han tager på flere ture til Nashville for at co-write. Disse ture bliver en stor inspiration for ham og ved en co-write session i netop Nashville bliver sangen THIS TIME til.

THIS TIME ender som en duet med den engelske verdensstjerne JOSS STONE, og udkommer på Mike Andersen Bands 2016 album, DEVIL IS BACK.

Alene og akustisk

Mike udgiver for første gang et helt akustisk soloalbum i 2019 med titlen ONE MILLION MILES.

“Jeg har altid stræbt efter at lave sange som kan holde til at blive fremført af bare mig selv og en guitar. Alligevel har jeg aldrig udgivet sange på den måde. Det er så på tide nu”, sagde Mike omkring udgivelsen.

ONE MILLION MILES blev en succes. Ni nye originale sange, indspillet på den “gammeldags” måde. Alt hvad man hører på dette album, er Mike der synger og spiller akustisk guitar, mens ham tramper med foden. Ingen redigering, ingen overdubs!

Albummet gik #1 på den danske Vinyl Top-20 og dér blev den liggende flere uger.

Den efterfølgende akustiske solo turné vandt en Danish Music Award (Live Prisen 2019).

Tilbage med bandet på kommende album, RAISE YOUR HAND

Efter at have fokuseret på ONE MILLION MILES, og turneret intensivt som solo artist gennem 2019, er Mike Andersen nu tilbage med fuldt band.

Det niende album i rækken er klart, og sat til at udkomme 17. september 2021.