“Nye tider giver en ny lyd. Vi er den næste generation!”

Shooter Gang skabte en del røre i 2019, da de debuterede med den voldsomme musikvideo “Mask på” om livet i den aarhusianske ghetto Trillegaarden. Vi har talt med Dinero, der sammen med rapperne Tan og Belly udgør den maskerede trio, om lyden af Aarhus V, inspirationen til Shooter Gang, hvorfor de bærer masker og hvad Esbjerg har i vente til koncerten den 21. oktober.

I 00’erne bragede rappere som Marwan, Johnson, USO og L.O.C. frem på den danske hiphop scene med en ny lyd – lyden af Aarhus V. I dag har en række nye artister taget den lyd til sig og videreudviklet på den. Blandt disse er rap gruppen Shooter Gang der lynhurtigt gjorde sig bemærket med voldsomme historier og en benhård æstetik, der illustrerer virkeligheden i ghettoen:

“Vi skriver om det vi ser, og det vi oplever. Musikken havde ikke været den samme, hvis vi var vokset op på Novembervej. Vi er fra Aarhus V, der er en anden lyd her,” fortæller rapperen Dinero, der taler på vegne af hele gruppen.

“Aarhus V har sin egen stil. Marwan, USO og L.O.C. gjorde sig bemærket med deres lyd og stil. Nu gør vi os bemærket med vores lyd og stil.”

Har I hentet inspiration fra rappere som Marwan, USO og L.O.C.?

 “Ja, klart. Man kan måske snakke om en videreudvikling af Aarhus V lyden. Nye tider giver en ny lyd. Vi er den næste generation!”

Pressebillede: Shooter Gang og Baloosh

Et råt udtryk men med et positivt budskab

Shooter Gang startede i slutningen af 2019 med sangen og den tilhørende video “Mask på”, der skabte overskrifter i medier fra hele landet på grund af den benhårde og voldsomme æstetik:

“Vi havde regnet med en lille smule omtale, men ikke at det ville blive en landsdækkende ting. Vi taler tydeligvis til en bred målgruppe,” siger Dinero, da vi spørger til den vilde reaktion på gruppens første udgivelse.

Shooter Gang blev med det samme døbt et af de helt store danske navne indenfor drill-rap – en aggressiv subgenre indenfor hiphop kendetegnet ved den visuelle dyrkelse af våben, stoffer, kamphunde og konfrontationer med politiet. Men gruppen lader sig ikke låse sig fast i en bestemt genre:

“Musik er kunst og følelser, og man kan lave lige præcis det man vil. Vi breder os gerne ud, hvis vi føler for det.”

Har I forskellige inspirationskilder internt i gruppen?

 “Ja, helt sikkert. Jeg er vokset op med amerikansk rap, mens Belly er mere inspireret af UK, og hiphopbølgen derfra. Og Tan kigger meget mod Frankrig og den franske gaderap. Vi lytter alle til noget forskelligt, og det tager vi med ind i Shooter Gang.”

Hvorfor har I valgt at bære masker?

 “Det er så folk fokuserer mere på musikken end på os. Vi vil ikke genkendes på gaden, og vi har ingen intentioner om at blive berømte. Vores musik skal være berømt, ikke vores ansigter. Men maskerne er ikke noget unikt. Mange musikere bærer en maske på den eller anden måde. Langt de fleste påtager sig en rolle som kan være mere eller mindre tæt på, hvem man er bagved. Vi vil bare gerne have folk til at fokusere udelukkende på musikken.”

Hvad er jeres budskab med Shooter Gang?

 “Vi vil vise, at man kan hvad man vil, uanset hvor man kommer fra. Man må aldrig lade sig begrænse.”

En varm aften i Esbjerg

Når Shooter Gang rammer Tobakken den 21. oktober er det næsten et år efter, de spillede en udsolgt koncert på KONFUS – en aften der stadig står stærkt i hukommelsen hos Dinero og resten af gruppen:

“Det var VARMT! Og fuldstændig tætpakket. Men også en vildt fed aften. Vi mødte fans både før og efter koncerten, folk der føler med det vi laver. Vi glæder os til at vende tilbage til Esbjerg.”

Hvad kan vi forvente til koncerten på Tobakken?

 “I kan forvente ny musik og nogle mere rutinerede artister. Siden koncerten på KONFUS har vi spillet en del jobs på både store og små scener. Vi er blevet langt mere erfarne. Det samme med Baloosh, som vi også havde med på tour sidste år. Han er også blevet mere rutineret.”

Andet du vil sige til jeres fans I Esbjerg?

“Ja, skud ud til alle dem, der gør alt det her muligt for os. Og skud ud til alle dem, der er ægte i branchen.”

Shooter Gang spiller på Tobakken den 21. oktober. Køb din billet her.