Vedrørende konkurs over Tobakken

Tobakken har i dag indgivet konkursbegæring

Tobakken har haft negativ egenkapital siden 2016 og har haft negative årsresultater 5 ud af de seneste 6 år.

Den seneste måned har Tobakken med en ny bestyrelse, ledelse og ekstern ekspertise arbejdet intensivt med at skabe et fuldt overblik spillestedets økonomi.

Den fulde afdækning af økonomien viste, at spillestedet havde brug for 5,8 mio. kr. for at genetablere egenkapitalen og sikre den fremtidige drift.

Det har ikke været muligt for Tobakken at skaffe den nødvendige tilførsel af kapital til fortsat drift og derfor har bestyrelsen indgivet konkursbegæring.

Selv om Tobakken det seneste halve år har skåret væsentligt ned på udgifterne ved at reducere antallet af ansatte og fokuseret intensivt på at optimere driften, har det desværre ikke været nok til at opveje det omfattende underskud der har været oparbejdet.

Derfor har Tobakken inden for de næste måneder ikke længere penge til driften, hvorfor spillestedet lukker i dag.

Information til billetkøbere

Inden for de kommende dage udpeges der en kurator for Tobakken. Kurator afgør, om det vil blive forsøgt at gennemføre nogle af de kommende koncerter og arrangementer.

Billetkøbere kontaktes direkte via email, så snart der er truffet en afgørelse omkring koncerten.

Der er ikke længere nogle mennesker på arbejde for Tobakken, så der kan ikke findes nogen information ved at skrive eller ringe til Tobakken.

Det er vigtigt at understrege, at Tobakkens konkurs hverken er kunstner, musiker eller bookingagents ansvar og at disse ej heller vil kunne svare på spørgsmål de kommende dage.

Selvom det er svært, opfordrer vi derfor alle billetkøbere til at afvente information fra billetudbyder.

Information til leverandører og kreditorer

Tobakkens gæld er primært til bank, kommune og få større leverandører, med hvem der allerede er dialog.

Har du penge til gode hos Tobakken, skal du indsende kravet til kurator. Kurator udmeldes inden længe, herunder på Tobakkens hjemmeside og sociale medier.

Der er ikke længere nogle mennesker på arbejde for Tobakken, så der kan ikke findes nogen information ved at skrive eller ringe til Tobakken.

De medarbejdere, du tidligere har haft kontakt til hos Tobakken, er sendt hjem og kan ikke bebrejdes for konkursbegæringen. Kreditorer opfordres derfor til at afvente med kontakt indtil kurator er udpeget.